Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

A casco díjak csökkenésére számítanak a hazai biztosítók

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

A hazai újautó-piac jelentős visszaesése stratégiájuk átgondolására késztette a cascoértékesítéssel foglalkozó biztosítókat. Az újautó-piac visszaesése és a díjak csökkenése hosszabb távon átrendezheti a piacot, az árak mérséklése azonban önmagában nem elég a kereslet felpezsdítéséhez.

A magyarországi újautó-piac jelentős visszaesése stratégiájuk átgondolására késztette a cascoértékesítéssel foglalkozó biztosítókat. Míg korábban elsősorban ez a szegmens növelte az állományokat (a járművek döntő többségét valamilyen fi nanszírozási konstrukcióban vásárolták, a hitelezők pedig megkövetelték a biztosítást), a válság okozta keresletcsökkenés miatt a cégek erre most nem építhetnek.

Az idei első fél évben alig harmadannyi új autót adtak el idehaza, mint a két évvel korábbi azonos időszakban, ráadásul a vevők között a korábbi többszörösére nőtt a tisztán önerőből vásárlók aránya. Ennek eredményeként év közben a biztosítók – főleg a jelentősebb szereplők – a már megszűnő cascóikat sem tudják darabszámban pótolni új szerzéseikkel (ez alól csak egy-két szereplő jelent kivételt). – A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint a szerződésszám tavaly 60 ezerrel csökkent, az idei első negyedévben pedig újabb két százalékkal fogyott az állomány, amely éves szinten nyolcszázalékos esést vetít előre – mondta lapunknak Papp Lászlóné, az Aegon Magyarország gépjármű-biztosítási üzletágának igazgatója. A teljes cikk itt olvasható

Vissza