Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

Casco: mehet önrész nélkül is, csak vigyék

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

A casco-biztosítások is beszállhatnak az árversenybe, már önrész nélkül is köthetünk biztosítást, a kártérítés összege azonban nem valami magas így.

"Terjeszkedő" árverseny

Az autóval kapcsolatos biztosítások - nem túlzás - válságban vannak Magyarországon. A kgfb-díjak szinte irrálisan alacsony áron mozognak a kiélezett árversenyen miatt, miközben a casco-biztosítások emellett drágának tűnnek.  Úgy tűnik mással itt sem lehet nagyon operálni, a díjszintet kell lenyomni ahhoz, hogy vonzóvá tegyék a cascót, a lehetséges megoldás a Generali direktbiztosítója szerint az önrész elengedése lehet. Cserébe a biztosítás maximális összege nem valami magas.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjbevétele 2009-ben 8,5 milliárd Ft-tal csökkent az előző évhez képest, ami 6,4 %-os csökkenést jelent. A csökkenés elsődlegesen a biztosítók közötti éles árversenynek tudható be, bár ebben szerepet játszott a szerződések számának 2,2 %-os csökkenése is.

Casco-díjbevétel és kárráfordítás Magyarországon
Forrás: Mabisz


Miniben, olcsóbban menni fog?

Tovább fejlesztették a közel egy éve bevezetett, ám eddig csupán Genertel kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé igényelhető miniCasco-t: a szolgáltatás ezentúl mindenki számára, önálló termékként is elérhető. Az új miniCasco gépjárművel való ütközés esetén csupán 250 000 forint összeghatárig téríti a saját gépkocsiban okozott kárt, meglévő teljes körű casco szerződés esetén pedig ugyanezen összegig kiváltja az annak önrészét is. Újdonság a termékben, hogy a szolgáltatást káreseményenként nyújtja a biztosító, akár több alkalommal is egy biztosítási éven belül.

A meglévő kötelező biztosítás mellé köthető miniCascót elsősorban azoknak kínálja a direktbiztosító, akik régebbi (minimum 6-7 éves) gépkocsival rendelkeznek, illetve drágának tartják a teljes körű casco biztosítást.

A Genertel szerint a miniCasco komoly piaci hiányosságot kíván orvosolni: míg a kötelező biztosítás csak a másik félnek okozott kárt fedezi, a miniCasco a kárt okozó biztosított saját kárát téríti meg, akár az átlagos kárösszeget jelentő 250 ezer forintos limitig. Ráadásul mindezt önrész nélkül – a hagyományos casco-szerződések többségében az autósok 50 vagy 100 ezer forintos önrészt vállalnak.

Egy széles réteget érintő hiányosságra szeretnénk megoldást nyújtani. A casco biztosítások iránt ugyanis nagy az érdeklődés, ám  a teljes körű casco éves díja sokakat visszatart a kötéstől, ma az autósok alig ötödét védi ez a fajta biztosítás. A Genertel havonta kevesebb, mint 4 liter benzin áráért mindazoknak elérhetővé teszi a miniCascót, akiket eddig a gépkocsijuk idős kora, vagy a magas casco díjak tartottak vissza ettől a fontos védelemtől - mondta Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

Az eredeti cikk itt olvasható

Vissza