Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat
Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

Kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás 2020: kilistázzák a rossz sofőröket
Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják fel a biztosítók. A rossz sofőrök ajánlatát is kötelező befogadni a biztosítóknak, amelyek - érthetően - nem kapkodnak az ilyen ügyfelek után.


Kötelező biztosítás 2020: akár 100 ezer forintos átlagdíj jöhet
Az év elején 60 ezer forint fölé emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagos díja. Tavaly ilyenkor még 50 ezer forint alatt volt az éves díj. A nagycsaládok autóvásárlási kedvezménye is szerepet játszhat a növekedésben.


Kötelező biztosítás, KGFB 2019
Nagyot drágulhat a kötelező biztosítás: a szakértők 10-15 százalékos díjemelésre számítanak. A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 140-150 ezer átszerződő gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.


Olcsóbbak lesznek a kötelező biztosítások?
Megszűnhet a baleseti adó jövőre. A kötelező biztosítás díja után fizetendő 30 százalékos adót 8 éve vezették be. A megszüntetése azonban nem feltétlenül jelent árcsökkenést, mert közben a biztosítási díjak is emelkedhetnek. Viszont elképzelhető, hogy nem, vagy csak minimális áremelés lesz.


Hogyan válasszunk kötelező biztosítást?
A biztosítók közötti választáskor kevesen foglalkoznak azzal, miben különbözik egy-egy biztosítás, pedig a plusz díjazásért köthető kiegészítő szolgáltatások biztosítónként változóak lehetnek és számos problémára megoldásként szolgálhatnak.


Kötelező biztosítás kalkulátor 2018: tovább drágul a biztosítás
A díjemelkedés folytódására, de mérséklődésére számíthatunk a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán - hangzott el Biztosítás 2018 konferenciánkon. A casco még inkább versenyző termék, mint a kötelező biztosítás, de a 15%-os biztosítási adó miatt ez a termék szinte sehol sem nyereséges a biztosítóknak.


KGFB: legyünk körültekintőek a váltáskor
A biztosítók legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 50 nappal kötelesek írásban tájékoztatni ügyfeleiket a következő egy évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjakról.


A durva drágulások mellett díjcsökkenés is van a kötelező biztosításoknál
Miközben a hírek rekordmértékű drágulásról szólnak, konkrét kalkulációink alapján a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjak nagyot nőttek, jelentősen csökkentek, sőt változatlanul is maradtak. Mindezt egyszerre, persze biztosítónként eltérő módon.


Folyamatosan drágul a kötelező biztosítás
Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során.


Kötelező biztosítás: érdemes figyelni a kedvezményekre
A jogszabályban rögzítetteknek megfelelően a piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat. A 13 piaci szereplő közül 12 társaság új díjat hirdetett meg január elsejétől, egy társaság továbbra is a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől.


Kötelező biztosítás 2018, KGFB 2018
Az év végi kampány egyre inkább veszít jelentőségéből. Várhatóan tehát nem befolyásolja a kampány lefolyását, ha az online szerződések bevezetéséről szóló törvényjavaslat elfogadásával nem lesz szükség kézzel aláírt példány beküldésére az ilyen szerződéseknél - írja az MTI.


Kötelező biztosítás: robogóra is kötelező a kgfb!
Sokan nem tudják, hogy a segédmotoros kerékpárokra is kötelező kgfb-t kötni, ha részt vesznek a közúti közlekedésben.


Emelkedett a kötelező biztosítás ára 2017-ben
Az első fél évben 8,5 százalékkal 34 500 forintra nőtt a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak (kgfb) átlagdíja a tavaly első félévi szinthez képest.


Kötelező biztosítás 2017, KGFB 2017: igazolni kell a biztosítás meglétét
Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét.


Kötelező 2017: drágult a kötelező biztosítás
2016 harmadik negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves átlagdíja 32 000 forint körül volt, ami 21 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért 26 400 forintos összeget.


Kötelező biztosítás 2016: ne felejtse el befizetni a kötelező díját!
A szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29-ig rendeznie kell a díjrészletet annak, akinek év végi évfordulós a biztosítása – írta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


Kötelező biztosítás 2016: Jön a kötelezőkampány
Legkésőbb november 2-án hirdetik meg új kötelező gépjármű-felelősségbiztosításaik díjait a biztosítók, ha terveznek egyáltalán díjváltoztatást. A tarifák elsősorban azok számára lesznek érdekesek, akik még 2010 előtt vásárolták gépjárművüket.


Kötelező biztosítás 2016: a legtöbb autósnak emelkedni fog a tarifája
Nagyon durván megdrágult a kgfb Magyaroroszágon az utóbbi időben, írja a Világgazdaság. A Netrisk indexe szerint már 28 ezer forintos átlagos éves díj körül járunk itthon.


Kötelező biztosítás 2015: folyamatosan drágul a kgfb
Az idei első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban a középkategóriás autók kötelezőjének díja emelkedett.


Kötelező biztosítás: folytatódik a drágulás
Míg az év első napján átlagosan 22 566 forintért lehetett éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) kötni, addig március végére az átlagdíj 25 123 forintra emelkedett. A növekedés jóval magasabb az egy évvel korábbinál, a múlt év elején még 20 105 forintos éves átlagdíj tavaly március végére még csak 21 002 forintra emelkedett.


KGFB 2015: Drágulhat a kampányra a kötelező biztosítás
A gépjárműfelelősség-biztosítás kampánya mint minden évben, idén is november elsején kezdődik. A különbség annyi, hogy évről-évre egyre kevesebb autós érintett benne. Mert sokuknak már év közben van az évfordulójuk.


Drágul a kötelező biztosítás 2015-re
Másfél év alatt 13 százalékkal nőtt az autók kötelező felelősség biztosítása. Továbbra is átlagosan másfélszern drágábban köthetnek kötelezőt azok, akik autóvásárlás miatt azonnal kénytelenek kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötni, mint azok, akik szerződésük évfordulóján döntenek arról, maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál, vagy máshová szerződnek.


Kötelező biztosítás: ezek a kérdések Önt is érinthetik biztosításával kapcsolatban
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás témaköre mellett egyetlen autós sem mehet el, hiszen miként nevéből is adódik, annak megkötésére mindenképpen ügyelni kell. Az alapvető tudnivalókon túl azonban rendszeresen felmerülnek olyan kérdések, melyek az autó biztosítását érintik.


Kötelező biztosítás 2014: ne hagyja az utolsó napra
Aki másik biztosítónál akarja megkötni a jövő évre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), annak a meglévő biztosítását december 1-jéig kell felmondani, de ez a nap az idén vasárnapra esik.


Kötelező biztosítás 2014: nőnek a kötelező biztosítás díjai
Akár 1,5 millió autós is díjemeléssel kell számoljon a ma hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján, tájékoztatta az MTI-t a tarifákat elsőként elemző egyik alkuszi portál.


Kötelező biztosítás 2013: év közben éri meg igazán váltani
Míg év végén minden negyedik, év közben csupán minden nyolcadik arra jogosult autós cseréli le a kötelező biztosítását. Pedig ilyenkor éri meg igazán váltani!


Kötelező biztosítás kalkulátor 2012
Számolja ki kötelező biztosításának összegét Kötelező biztosítás 2012 kalkulátorral.


Kgfb-kampány: harmadával zuhant a casco ára
Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban. A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint.


Kötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítók
Hétfőtől indul a kgfb-kampány, a biztosítók között komoly verseny kezdődhet. Vasárnap tették közzé a hazai biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jövő évre vonatkozó díjait.


Megjelenik a kgfb-piacon a CIG Pannónia
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (EMABIT), hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) is végezzen, így új szereplő jelenik meg a kgfb-piacon, október végéig a CIG is kötelező biztosítási tarifát hirdethet.


Kötelező biztosítás 2012: 30%-os baleseti adót vetne ki a kormány
A kgfb-díj 30 százaléka lenne a baleseti adó, az autós terhelné, de a biztosító felelőssége lenne beszedni.


KGFB 2012: drágulhat az autók kötelező biztosítása
A baleseti adó részletei még nem ismertek, de elképzelhető, hogy áfát vetnek ki a szerződésekre.


Nem marad sokáig az olcsó kötelező biztosítás
Akár harminc százalékkal is csökkent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagdíja, így az elmúlt évekhez viszonyítva a díjbevétel is számottevően alacsonyabb lesz - írja a Magyar Hírlap. Az alacsony árszint a biztosítók szerint ugyanakkor nem sokáig tartható fenn.


Kötelező biztosítás 2012: tudnivalók és határidők
Minden üzembentartónak kötelező betartania a kötelező biztosításhoz tar határidőket. Ezeket a határidőket a kötelező biztosítás megkötése, felmondása és díjainak kifizetése határozza meg.


KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül
Az első félévben 280 ezer autós válthatott volna biztosítót, de csak alig negyedük tette ezt.


Kgfb 2012: érdemes figyelni a fordulóra
Az első fél évben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítóknál azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról – derül ki a Netrisk elemzéséből.


Kötelező biztosítás váltás 2012: megáll a díjcsökkenés vagy folytatódik tovább?
A biztosítók egyértelműen a KGFB díj csökkentése mellett állnak, eltérés csak a mértékben van. Az Astra egy, a KH kétszámjegyű csökkentést is reálisnak tart, mivel hatalmas a kötelező kárráfordítás visszaesése a 2011-es évben. A 2012-es évi KGFB váltás kapcsán, megint rekord közeli kötelező biztosítás kalkulátor váltás lehet. Hasznos tipp Önnek: 'Kötelező biztosítás kalkulátor 2012' itt a honlapunkon elérhető lesz 2011.11.01.-től


KGFB 2012: Milliárdokat hagynak az autósok a biztosítók zsebében
Az idei első félévben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítók zsebében azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról.


Ezért ilyen alacsonyak a kötelező biztosítások tarifái
Az idei kötelezőkampányban több biztosító is jelentősen csökkentette a tarifáit, ez azonban korántsem jelenti, hogy az önköltségi árakhoz közelítenének a tarifák - a K&H Biztosító vezérigazgatója szerint.


Kgfb 2011: Utolsó hetéhez érkezett az idei kampány
Az idei kampány során 18 ezer forintra csökkent a kötelező biztosítások áltagos díja, míg a casco 35 ezer forinttal lett olcsóbb. Háromezer forintos díjkülönbségért már sokan megmozdulnak, 10 ezer forintos spórolásért pedig már alig akad olyan autós, aki ne váltana.


Kötelező biztosítás 2011: teljesítmény a hengerűrtartalom helyett
2011. január 1-jétől nem a hengerűrtartalom (cm3), hanem a motorteljesítmény (kW) alapján kategorizálják a személyautókat és a motorkerékpárokat a biztosítók.


Kötelező biztosítás 2011 - 2 millió autós válthat biztosítót
Akár 2 millió autós is biztosítót válthat az idei kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban. Felerősödhet a váltási kedv amiatt, hogy a járművek besorolásának alapja megváltozott, ami sok autót érint.


A repedt szélvédőt nem fedezi a kötelező biztosítás
A szélvédőn keletkezett kisebb repedéseket a lehető leggyorsabban javíttassák meg, csak így kerülhetik el, hogy később a keletkezett kárért önrészt fizessenek.


Kötelező biztosítás 2013
Kötelező biztosítás díjszámítás gyorsan a kötelező biztosítási kalkulátor segítségével. Megtlaálja a biztosítók ajánlatai egy helyen! Kényelmes és gyors online biztosítás kötés.


Kötelező biztosítás felmondása
Biztosítóváltás esetén kötelező biztosítását szabályszerűen évfordulóra tudja felmondani. Felmondása csak akkor lesz érvényes, ha felmondólevele, évforduló előtt 30 nappal írásban


Kötelező biztosítás szerződéskötés
Az ajánlattétel előtt tisztázni kell, hogy miért szándékozunk kötelező biztosítást kötni: tulajdonszerzés miatt vagy korábbi szerződés felmondása miatt Ha az új szerződő olyan