Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat
Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

K

Történelmi csúcson a biztosítási díjbevételek
A kötelező gépjármű felelősségbiztosításokból érkező díjbevétel 173,6 milliárd forint volt, ami több, mint 22 milliárddal haladta meg az előző évi szintet.


Kötelező biztosítás, KGFB 2019
Nagyot drágulhat a kötelező biztosítás: a szakértők 10-15 százalékos díjemelésre számítanak. A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 140-150 ezer átszerződő gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.


Magasak a kgfb-díjak?
A biztosítók díjbevétele még nem érte el a 2007-es szintet, de a következő 10 évben a mai mintegy ezer milliárd forintos díjbevétel duplázódása várható.


Olcsóbbak lesznek a kötelező biztosítások?
Megszűnhet a baleseti adó jövőre. A kötelező biztosítás díja után fizetendő 30 százalékos adót 8 éve vezették be. A megszüntetése azonban nem feltétlenül jelent árcsökkenést, mert közben a biztosítási díjak is emelkedhetnek. Viszont elképzelhető, hogy nem, vagy csak minimális áremelés lesz.


Hogyan válasszunk kötelező biztosítást?
A biztosítók közötti választáskor kevesen foglalkoznak azzal, miben különbözik egy-egy biztosítás, pedig a plusz díjazásért köthető kiegészítő szolgáltatások biztosítónként változóak lehetnek és számos problémára megoldásként szolgálhatnak.


Kötelező biztosítás kalkulátor 2018: tovább drágul a biztosítás
A díjemelkedés folytódására, de mérséklődésére számíthatunk a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán - hangzott el Biztosítás 2018 konferenciánkon. A casco még inkább versenyző termék, mint a kötelező biztosítás, de a 15%-os biztosítási adó miatt ez a termék szinte sehol sem nyereséges a biztosítóknak.


KGFB: legyünk körültekintőek a váltáskor
A biztosítók legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 50 nappal kötelesek írásban tájékoztatni ügyfeleiket a következő egy évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjakról.


A durva drágulások mellett díjcsökkenés is van a kötelező biztosításoknál
Miközben a hírek rekordmértékű drágulásról szólnak, konkrét kalkulációink alapján a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjak nagyot nőttek, jelentősen csökkentek, sőt változatlanul is maradtak. Mindezt egyszerre, persze biztosítónként eltérő módon.


Folyamatosan drágul a kötelező biztosítás
Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során.


Kötelező biztosítás: érdemes figyelni a kedvezményekre
A jogszabályban rögzítetteknek megfelelően a piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat. A 13 piaci szereplő közül 12 társaság új díjat hirdetett meg január elsejétől, egy társaság továbbra is a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől.


Kötelező biztosítás 2018, KGFB 2018
Az év végi kampány egyre inkább veszít jelentőségéből. Várhatóan tehát nem befolyásolja a kampány lefolyását, ha az online szerződések bevezetéséről szóló törvényjavaslat elfogadásával nem lesz szükség kézzel aláírt példány beküldésére az ilyen szerződéseknél - írja az MTI.


Mit térít a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?
Ha a javítási költségek meghaladják a pótlás költségeit, a biztosítók totálkárossá nyilvánítják a gépjárművet - idézi Hangyási István, a Mabisz Gépjármű Kárrendezési Bizottság elnöke Világgazdaságnak adott interjúját az MTI.


Kötelező biztosítás: robogóra is kötelező a kgfb!
Sokan nem tudják, hogy a segédmotoros kerékpárokra is kötelező kgfb-t kötni, ha részt vesznek a közúti közlekedésben.


Emelkedett a kötelező biztosítás ára 2017-ben
Az első fél évben 8,5 százalékkal 34 500 forintra nőtt a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak (kgfb) átlagdíja a tavaly első félévi szinthez képest.


Kötelező biztosítás 2017, KGFB 2017: igazolni kell a biztosítás meglétét
Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét.


Kötelező 2017: drágult a kötelező biztosítás
2016 harmadik negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves átlagdíja 32 000 forint körül volt, ami 21 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért 26 400 forintos összeget.


Kötelező biztosítás 2016: ne felejtse el befizetni a kötelező díját!
A szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29-ig rendeznie kell a díjrészletet annak, akinek év végi évfordulós a biztosítása – írta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


Kötelező biztosítás 2016: Jön a kötelezőkampány
Legkésőbb november 2-án hirdetik meg új kötelező gépjármű-felelősségbiztosításaik díjait a biztosítók, ha terveznek egyáltalán díjváltoztatást. A tarifák elsősorban azok számára lesznek érdekesek, akik még 2010 előtt vásárolták gépjárművüket.


Kötelező biztosítás 2016: a legtöbb autósnak emelkedni fog a tarifája
Nagyon durván megdrágult a kgfb Magyaroroszágon az utóbbi időben, írja a Világgazdaság. A Netrisk indexe szerint már 28 ezer forintos átlagos éves díj körül járunk itthon.


Kötelező biztosítás 2015: folyamatosan drágul a kgfb
Az idei első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban a középkategóriás autók kötelezőjének díja emelkedett.


Drágult a kötelező gépjármű-biztosítás
Idén már 25-30 százalékkal emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja, júniusban személyautóknál már 26 ezer forint fölött járt az átlagdíj - írja a Világgazdaság.


Kötelező biztosítás: folytatódik a drágulás
Míg az év első napján átlagosan 22 566 forintért lehetett éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) kötni, addig március végére az átlagdíj 25 123 forintra emelkedett. A növekedés jóval magasabb az egy évvel korábbinál, a múlt év elején még 20 105 forintos éves átlagdíj tavaly március végére még csak 21 002 forintra emelkedett.


A KGFB törvény módosítását javasolja a Magyar Autóklub
A Magyar Autóklub a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény módosítását javasolja, mert egyrészt a gazdasági totálkár fogalommeghatározása nincs összhangban a kgfb-ben és a Polgári törvénykönyvben (Ptk), másrészt versenyjogilag aggályosak a szabályok


KGFB 2015: Drágulhat a kampányra a kötelező biztosítás
A gépjárműfelelősség-biztosítás kampánya mint minden évben, idén is november elsején kezdődik. A különbség annyi, hogy évről-évre egyre kevesebb autós érintett benne. Mert sokuknak már év közben van az évfordulójuk.


Drágul a kötelező biztosítás 2015-re
Másfél év alatt 13 százalékkal nőtt az autók kötelező felelősség biztosítása. Továbbra is átlagosan másfélszern drágábban köthetnek kötelezőt azok, akik autóvásárlás miatt azonnal kénytelenek kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötni, mint azok, akik szerződésük évfordulóján döntenek arról, maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál, vagy máshová szerződnek.


Kötelező biztosítás: ezek a kérdések Önt is érinthetik biztosításával kapcsolatban
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás témaköre mellett egyetlen autós sem mehet el, hiszen miként nevéből is adódik, annak megkötésére mindenképpen ügyelni kell. Az alapvető tudnivalókon túl azonban rendszeresen felmerülnek olyan kérdések, melyek az autó biztosítását érintik.


KGFB 2014: Ismét drágább lett
A kampányban még alig 12 ezer forint volt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja, azóta viszont ismét 20 ezer forint körüli átlagos tarifával kötnek szerződést az ügyfelek – derül ki a Netrisk kgfb-indexéből.


Kötelező biztosítás 2014: ne hagyja az utolsó napra
Aki másik biztosítónál akarja megkötni a jövő évre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), annak a meglévő biztosítását december 1-jéig kell felmondani, de ez a nap az idén vasárnapra esik.


Kötelező biztosítás 2014: nőnek a kötelező biztosítás díjai
Akár 1,5 millió autós is díjemeléssel kell számoljon a ma hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján, tájékoztatta az MTI-t a tarifákat elsőként elemző egyik alkuszi portál.


Kötelező felelősségbiztosítás 2014: gyökeresen megváltozhat a biztosítási ügyintézés
Jelenleg Magyarországon a kárt okozó fél biztosítójánál kell elintézni a kötelező felelősségbiztosítás (kgfb) alapján járó kifizetést, de ennél ügyfélbarátabb a saját biztosítós - direkt - megoldás. Az e mellett és ellen szóló érveket vette sorra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján közzétett konzultációs anyagában.


Kötelező biztosítás 2013: év közben éri meg igazán váltani
Míg év végén minden negyedik, év közben csupán minden nyolcadik arra jogosult autós cseréli le a kötelező biztosítását. Pedig ilyenkor éri meg igazán váltani!


Autópálya matrica vásárlás
Magyarországi autópálya matricáját kényelmesen megvásárolhatja honlapunkon keresztül is, regisztráció nélkül.


Áll a bál a kgfb-évforduló körül
Több tízezer autós kapott értesítést az elmúlt hetekben, hogy nem sikerült lekérdezni a kártörténeti nyilvántartó rendszerből az adataikat – írja a Világgazdaság. Ők a bónuszukat a csúszás miatt nem veszíthetik el, a baleseti adót valamilyen okból elmulasztók viszont sokat bukhatnak.


Kötelező biztosítás kalkulátor 2012
Számolja ki kötelező biztosításának összegét Kötelező biztosítás 2012 kalkulátorral.


Kgfb-kampány: harmadával zuhant a casco ára
Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban. A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint.


Kötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítók
Hétfőtől indul a kgfb-kampány, a biztosítók között komoly verseny kezdődhet. Vasárnap tették közzé a hazai biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jövő évre vonatkozó díjait.


Marad a vasárnapi kgfb-díjhirdetés
Könyvméretű lesz a jövő vasárnapi Bors: több, mint 120 oldalon ott jelennek meg a kgfb-díjtarifák.


Megjelenik a kgfb-piacon a CIG Pannónia
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (EMABIT), hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) is végezzen, így új szereplő jelenik meg a kgfb-piacon, október végéig a CIG is kötelező biztosítási tarifát hirdethet.


A biztosítók meghirdetik díjaikat, aztán az adó 30 százalékával emelik
A biztosítónak akkor is meg kell fizetnie a baleseti adót, ha a beszedését elmulasztotta, és akkor is a teljes összeget kell befizetnie, ha az ügyfél ennél kevesebbet fizetett.


Kötelező biztosítás 2012: 30%-os baleseti adót vetne ki a kormány
A kgfb-díj 30 százaléka lenne a baleseti adó, az autós terhelné, de a biztosító felelőssége lenne beszedni.


KGFB 2012: drágulhat az autók kötelező biztosítása
A baleseti adó részletei még nem ismertek, de elképzelhető, hogy áfát vetnek ki a szerződésekre.


Alacsonyak a kgfb-díjak, jöhet a drágulás?
Évek óta tart a kgfb-díjak zuhanása. A hazai ár érzékeny piacon agresszív árstratégiával hirtelen sikereket lehet elérni, azonban hosszú távon akár az egész szektort válságba sodorhatja.


Nem marad sokáig az olcsó kötelező biztosítás
Akár harminc százalékkal is csökkent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagdíja, így az elmúlt évekhez viszonyítva a díjbevétel is számottevően alacsonyabb lesz - írja a Magyar Hírlap. Az alacsony árszint a biztosítók szerint ugyanakkor nem sokáig tartható fenn.


Kötelező biztosítás 2012: tudnivalók és határidők
Minden üzembentartónak kötelező betartania a kötelező biztosításhoz tar határidőket. Ezeket a határidőket a kötelező biztosítás megkötése, felmondása és díjainak kifizetése határozza meg.


KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül
Az első félévben 280 ezer autós válthatott volna biztosítót, de csak alig negyedük tette ezt.


Kgfb 2012: érdemes figyelni a fordulóra
Az első fél évben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítóknál azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról – derül ki a Netrisk elemzéséből.


Kötelező biztosítás váltás 2012: megáll a díjcsökkenés vagy folytatódik tovább?
A biztosítók egyértelműen a KGFB díj csökkentése mellett állnak, eltérés csak a mértékben van. Az Astra egy, a KH kétszámjegyű csökkentést is reálisnak tart, mivel hatalmas a kötelező kárráfordítás visszaesése a 2011-es évben. A 2012-es évi KGFB váltás kapcsán, megint rekord közeli kötelező biztosítás kalkulátor váltás lehet. Hasznos tipp Önnek: 'Kötelező biztosítás kalkulátor 2012' itt a honlapunkon elérhető lesz 2011.11.01.-től


Casco: mehet önrész nélkül is, csak vigyék
A casco-biztosítások is beszállhatnak az árversenybe, már önrész nélkül is köthetünk biztosítást, a kártérítés összege azonban nem valami magas így.


KGFB 2012: Milliárdokat hagynak az autósok a biztosítók zsebében
Az idei első félévben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítók zsebében azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról.


Ezért ilyen alacsonyak a kötelező biztosítások tarifái
Az idei kötelezőkampányban több biztosító is jelentősen csökkentette a tarifáit, ez azonban korántsem jelenti, hogy az önköltségi árakhoz közelítenének a tarifák - a K&H Biztosító vezérigazgatója szerint.


Rólunk
A magyar biztosítási piacon jelenleg sok biztosítás közvetítő működik. A biztosítók széles termék kínálatában csak a szakmát átfogóan ismerő szakember találja meg a megbízója


Partnereink
AXA csoport Magyarország AEGON Allianz EUB Generali Genertel Groupama K&H MKB Posta Signal TIR Union Uniqua MABISZ etikai- és versenykódexe


Kapcsolat
Interloyds Magyarország Pénzügyi Zrt. Rövid név: Interloyds Zrt. Adószám: 14711497-2-13 Cégjegyzékszám: 13-10-041731 Felügyeleti nyilvántartási számunk: 209061212104


Casco biztosítás
Teljeskörű CASCO Biztosítás Elemi kár: a gépjárművet, alkatrészét, tartozékát károsító tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás,


Flottabiztosítás
Kérjen ajánlatot és mi megkeressük az Önnek leginkább megfelelő biztosítást!


Kötelező biztosítás felmondása
Biztosítóváltás esetén kötelező biztosítását szabályszerűen évfordulóra tudja felmondani. Felmondása csak akkor lesz érvényes, ha felmondólevele, évforduló előtt 30 nappal írásban


Lakásbiztosítás
Kérjen ajánlatot és mi megkeressük az Önnek leginkább megfelelő biztosítást! A lakásbiztosítás fedezetet nyújt olyan károkra, amelyeket természeti erők okoznak az épületekben. Biztosítható vagyontárgyak Épületek,


Társasházbiztosítás
Kérjen ajánlatot és mi megkeressük az Önnek leginkább megfelelő biztosítást! A teljes körű társasház biztosítás, társasházak a lakóparkok a lakásszövetkezetek számára,


Felelősségbiztosítás
Kérjen ajánlatot és mi megkeressük az Önnek leginkább megfelelő biztosítást! Általános felelősségbiztosítás Biztosított/szerződő: gazdálkodó szervezetek és gazdálkodó


Lakásvásárlási hitel
A lakáshitelek A lakáskölcsön, olyan lakossági kölcsön, melyet a hitel speciális célja, és ezzel összefüggésben számos alkalmazott módszer, eljárás különböztet meg a


Önkéntes Nyugdíjpénztár
A nyugdíjpénztár fogalma A nyugdíjpénztár egy olyan, külön törvényben szabályozott önszerveződő intézmény, amely lehetőséget teremt tagjai számára, hogy aktív éveik alatt,


KGFB törvény
2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében


Aktív kárrendezés
Az aktív kárrendezés azt jelenti, hogy egy káresemény bekövetkeztekor a balesetet szenvedő vétlen károsult fél nem a károkozó biztosítójánál kell intézze gépkocsija kárrendezését,


Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tájékoztató
Szerződésre kötelezettek Magyarországon a 190/2004. (VI.8.) Kormányrendelet szerint minden gépjármű üzembentartójának, vagy tulajdonosának kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni.


Kötelező biztosítás szerződéskötés
Az ajánlattétel előtt tisztázni kell, hogy miért szándékozunk kötelező biztosítást kötni: tulajdonszerzés miatt vagy korábbi szerződés felmondása miatt Ha az új szerződő olyan


KGFB díjnemfizetés
Biztosítási szerződést megszüntető esemény. Akkor következik be, amikor az esedékes biztosítási díjat a respiro végére (esedékesség + 30 nap) sem fizetik meg. Ha egy gépjárműre a kötelező


Hogyan köthetem meg online?
Kötelező biztosítás - Online biztosítás kötés Online biztosítási portálunk segítségével kényelmesen számolhat a biztosítók által hirdetett jövő évi kötelező


Az online biztosítás előnyei
Miért éri meg Önnek online megkötni biztosítási szerződését? Ha biztosítás kötését online intézi, azt megteheti könnyen, gyorsan, és egyszerűen, akár otthonról is! A biztosítás


Hitel fogalomtár
Hitelfogalomtár Adós:Az a természetes személy, aki jogosult a bank szolgáltatásának igénybevételére, akinek a bank a kölcsönszerződés alapján meghatározott pénzösszeget bocsát


Kötelező + Casco együttkötés
Ne töltsön dupla időt azzal, hogy külön-külön számolja ki a kötelező biztosítás és CASCO díját. Nem csak pénzt, időt is megtakaríthat ha egyben köti meg!


Linkek
Online biztosítás kötés - www.biztositas.mobi Tőzsdehírek egy helyen - www.tozsde-hirek.net


Gépjármű besorolás 2012
Személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a teljesítmény alapú besorolás lépett életbe. Ennek alapjául a forgalmi engedélybe bejegyzett KW teljesítmény számít. Haszongépjárművek


Kötelező biztosítók listája
A kötelező biztosítás 2012. évre szóló tarifa hirdetése 2011.október 30-a. A 2012. évi kalkulátor előreláthatólag 2011. november 1-től fog működni. AEGON Magyarország Általános Biztosító


KGFB online kötés menete
Kötelező biztosítás - Online biztosítás kötés Online biztosítási portálunk segítségével kényelmesen számolhat a biztosítók által hirdetett jövő évi kötelező


Online díjszámítás 2019
Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy érdeklődik honlapunk, és szolgáltatásaink iránt. Az online felületen elérhető díjszámítási folyamatok jelenleg felülvizsgálat