Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül Az első félévben 280 ezer autós válthatott volna biztosítót, de csak alig negyedük tette ezt.

Amíg a november-decemberi kampányban az autósok egyharmada köt új kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést, addig az évközi biztosító-váltók aránya nem éri el a 25 százalékot - közölte felmérésének eredményét a netrisk.hu internetes biztosítási alkusz.

Akik 2010 január 1. után vásároltak autót, azoknak nem az év utolsó, hanem a biztosításkötés napja a kgfb váltás időpontja. Amíg az év végi váltást országos kampány kíséri, addig az év közben váltók csak egy levelet kapnak a biztosítójuktól az új díjról. Ha ezzel elégedetlenek, leginkább valamelyik internetes alkusz honlapján megnézik a rájuk szabott kínálatot, és abból választanak egy olcsóbbat.

Az első félévben 280 ezer autós válthatott volna biztosítót, de csak alig negyedük tette ezt. A potenciális váltók éves átlagos kgfb díja - a netrisk.hu adatbázisa szerint - 42 ezer forint volt, akik váltottak, azok átlag 26 ezerért kötöttek új szerződést.

A nem váltók így 2 milliárd forintot hagytak a biztosítók zsebében - idézi az adatot Ertl Pál vezérigazgatóra hivatkozva a közlemény.

Az év végére már 1,2 millióra - a teljes autós társadalom egyharmadára - tehető azoknak a száma, akiknek nem az év végén, hanem év közben van a kgfb évfordulójuk.

Az eredeti cikk itt olvasható

Vissza