Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

KGFB változás 2011: tízből négy autósnak nincs információja

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

A rövidesen beköszöntő KGFB-kampány előtt tízből négy autósnak nincs információja arról, hogy 2010-től más szabályok szerint köthetik meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. A BellResearch a KGFB-kötési és biztosítóválasztási preferenciákat elemezte.

Az idei évtől módosult KGFB-szabályozástól már tavaly nyárral kezdve hangos volt a sajtó. Szinte megállás nélkül jöttek a hírek, ismertetők, elemzések a változásokról és azok hatásairól. Joggal gondolhatnánk tehát, hogy kivétel nélkül minden autós tud róla, hogy 2010-ben új elveken nyugszik a kötelező piaca. A valóság ennél sokkal kiábrándítóbb: az autósok 40 százaléka gyakorlatilag nem hallott a megváltozott jogi feltételekről - állapította meg legújabb felmérésében a BellResearch. A kutató- és tanácsadócég a KGFB- és casco-választási preferenciákat vizsgálta a félezer fő megkérdezésével készült telefonos interjúsorozatban, melyben olyan 18-64 év közötti lakosokat kérdezett, akik legalább egy személygépkocsinak üzembentartói. Az autósok tájékozatlanságát árnyalja, ha mélyebben az eredmények mögé nézünk, vagyis azt vizsgáljuk, kik azok, akik mellett "elhúzott" az információ.

Az eredmények forrása

A közölt eredmények a BellResearch kutató- és tanácsadócég KGFB- és casco-preferenciák 2010 című kutatásából származnak. Az adatfelvétel 501 fő telefonos megkérdezésével, 2010 júliusában készült. A minta +/-4,5% mérési pontosság mellett, nem, életkor, településtípus és régió szerint reprezentálja a 18-64 éves gépjármű-üzembentartók alapsokaságát.

További információk a kutatásról:

www.bellresearch.com/kgfb

Vissza