Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

Kgfb-kampány: harmadával zuhant a casco ára

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban. A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint.

Tavaly novemberben a korábbi 90 ezerről 68 ezerre, most - további, mintegy 30 százalékkal - 50 ezerre esett a kötelezővel együtt köthető casco biztosítások átlagdíja a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon. A casco és a kötelező biztosításon így együtt a jövőre tervezett baleseti adó többszörösét is megtakaríthatják azok az autósok, akik kihasználják az alacsonyabb díjakat. A Netrisken most kötött kötelező biztosítások átlagára 12 600 forint, ami szintén közel 30 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi kampányban volt.

Azok az autósok, akik tavaly nem váltottak, az idén már igencsak jelentős spórolásról mondanak le, hiszen a múlt évi kampánnyal együtt a casco és a kötelező átlagdíja egyaránt gyakorlatilag megfeleződött.

A kötelező biztosítások piacán jelentős az átrendeződés, miután az idén legolcsóbb biztosítók közül több tavaly még nem vett részt az árversenyben. A legtöbb új szerződést változatlanul az Uniqa köti, az autósok mintegy negyede ezt a társaságot választja a Netrisk.hu -n, míg a kötelező és a casco együttkötési ajánlatok versenyében jelenleg a K&H áll az első helyen. A K&H Biztosítónál most kötött casco szerződések átlagdíja a 42 000 forintot sem éri el.

Az eredeti cikk itt olvasható

Vissza