Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

Kötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítók

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

Kötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítók Hétfőtől indul a kgfb-kampány, a biztosítók között komoly verseny kezdődhet. Vasárnap tették közzé a hazai biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jövő évre vonatkozó díjait.

Ebből kiderül, hogy a biztosítók jóval nagyobb engedményeket tettek, mint azt előzetes nyilatkozataik, vagy a károk alakulása indokolttá tette volna - írja a Biztositas.hu. Ez azt jelenti, hogy a kgfb elvileg jelentősen olcsóbbá válhat, ugyanakkor az új baleseti adó növeli a költségeket.

A vasárnap közzétett jövő évi biztosítási díjak jóval alacsonyabbak a vártnál. A kampány előtt még átlagosan 5 százalékosra várt áresés helyett úgy tűnik újabb 10-15 százalékos árzuhanásról beszélhetünk, de nem ritkák az ennél nagyobb kedvezmények sem. A tizenöt társaság közül nem akad olyan aki, legalább 5 százalékkal ne csökkentette volna átlagos díjait és többen is vannak, akik 20-25 százalékos árcsökkentést alkalmaztak - derül ki a Biztositas.hu gyorselemzéséből.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító, hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a Baleseti Adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet. Egyre több az internetes kedvezmény, a 15 biztosítóból 9 ad ilyen kedvezményt, amelynek összege akár az alapdíj felét is elérheti.

A kedvezményekre azok lesznek jogosultak, akik vállalják, hogy - az idén várhatóan a 15 ezer forint átlagos díjra mérséklődő - kötelező biztosításuk díját, éves díjfizetési gyakoriság mellett átutalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesítik.
Az eredeti cikk itt olvasható

Vissza