Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

Népszerű az online biztosítás

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

A nyár közeledtével egyre szélsőségesebbé váló időjárás következményeként, a viharok, jégverések gyakoriságával együtt megemelkedik a lakásbiztosításokat érintő ún. meteorológiai káresemények száma is.

Érdekes tény, hogy amikor hazánkban országos szinten vagy akár csak lokálisan, egy-egy megyére vagy csak településre koncentrálódó viharkár történik, megnő az emberekben a félelem: „…velem is megtörténhet, nem csak a szomszédommal.” Ezt jól mutatja a Google keresési statisztikája, amelyen egyértelműen látszik, hogy a nagyobb meteorológiai események idején nő meg szignifikánsan a lakásbiztosításokra történő felhasználói keresés.

Az AEGONdirekt.hu tapasztalatai szerint egyre szélesebb az az ügyfélkör, amelyik ilyen esetekben nemcsak tájékozódik a világhálón, hanem – a kötelezőbiztosítás-váltás kedvező tapasztalataira építve – meg is köti lakásbiztosítását az interneten keresztül. Az online biztosítások egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy Magyarországon mára mind az üzletkötések száma, mind az elköltött összeg tekintetében a harmadik legnépszerűbb termékkörré vált, immár közel egymillió biztosítási szerződés jött létre ezen a csatornán keresztül. Bár az online biztosítások húzó terméke még mindig egyértelműen a kötelező biztosítás, és ettől nagyságrendileg elmarad a lakásbiztosítási szerződéskötések száma, a fejlődés egyértelmű és dinamikus. Míg 2006-ban nem egész 3 ezer lakásbiztosítás köttetett a neten, addig 2010-re ez a szám várhatóan eléri a 30 ezres állományt.
A lakásbiztosítások területén piacvezető Aegon Biztosító tapasztalata szerint – bár a gazdasági válság mindenkit érintett – folyamatos az igény az ügyfelek részéről: átlátható, szolgáltatásaiban a legfontosabb károkra kiterjedő, kedvező díjú biztosításokat keresnek leginkább a felhasználók.
Az AEGONdirekt.hu weboldalán keresztül mind ár, mind szolgáltatás tekintetében bárki, akár otthon ülve is, összehasonlíthatja a különböző lakásbiztosítási csomagokat. A szolgáltatási kör igen széles spektrumon mozog, ugyanarra a lakásra akár 9 különböző csomag is rendelkezésre áll. Egy átlagosnak tekinthető család otthonára havonta már egy pizza áráért lehet lakásbiztosítást vásárolni, amelyért cserébe a biztosító a legfontosabb szolgáltatásokat mind az ingatlan, mind az ingóságok tekintetében vállalja.
A legmegfelelőbb biztosítási módozat kiválasztása során még egy fontos szempontot érdemes végiggondolni. Bár lakásbiztosítást általában azért kötünk, hogy sokszor hosszú évtizedek munkájával megszerzett ingatlanunkat megóvjuk a nagyobb károktól, tény ugyanakkor, hogy a bejelentett károk negyedét a 20 ezer forintot meg nem haladó, ún. bagatell károk teszik ki, míg a károk közel 85 százaléka 100 ezer forint alatti.
Az ilyen típusú, többnyire üvegtörésből, kisebb beázásokból eredő, alacsonyabb értékű káresemények gyakoriságát figyelembe véve érdemes elgondolkodni az önrészes lakásbiztosítás lehetőségén. Az önrészes lakásbiztosítás során azt vállaljuk, hogy az önrész mértékéig – ami egy fix összeget jelent – a bagatell károkat nem terheljük a biztosítóra. Cserébe legalább 15-20 százaléknyi díjkedvezményben részesülünk úgy, hogy továbbra is a korábbi biztonságot kapjuk.
Ehhez a kedvezményhez sokszor hozzáadódik egy 15 százalék körüli kármentességi kedvezmény (ezt a biztosító mindaddig meghitelezi, amíg tényleges kárt nem kell felénk térítenie), illetve jelentős online kedvezményt is egyre több helyen kaphatunk. Összességében a jól kiválasztott lakásbiztosítás önrész vállalásával az interneten akár az eredeti ár feléért elérhető.
A nyár még előttünk áll, lesz még vihar, jégeső, mennydörgés, érdemes tehát időben elgondolkodni értékeink megfelelő védelmén.
Forrás: vg.hu

Vissza