Kötelező biztosítás kalkulátor

KGFB 2015: Drágulhat a kampányra a kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás kalkulátor 2018

A gépjárműfelelősség-biztosítás kampánya mint minden évben, idén is november elsején kezdődik. A különbség annyi, hogy évről-évre egyre kevesebb autós érintett benne. Mert sokuknak már év közben van az évfordulójuk.

Óvatos emelésekre számítanak
A Netrisk már a tavalyi kampányban is jelezte, hogy szerintük megszakad az évek óta tapasztalt trend, és a díjak érdemben nem fognak tovább csökkenni. Az idei évközi kötésekben is már fokozatosan emelkedő trendet tapasztaltak az átlagdíjak mértékénél – mondta el megkeresésünkre Sebestyén László vezérigazgató. Az év végi kampányban is arra számítanak, hogy a biztosítók tavalyhoz képest óvatosan ugyan, de emelni fogják a díjaikat.

Drasztikus változás kizárt
Jelentős áremelkedést azonban így sem tartanak elképzelhetőnek, mivel a kgfb a leginkább díjérzékeny biztosításfajta. Hogy mekkora átlagos díjemelésre számíthatunk, arra egyelpre csak annyit mondtak, néhány százaléknál (>5) nagyobbra vajmi kevés esélyt látnak.


A várható díjemelés egyik oka az online alkuszcég vezetője szerint az, hogy kedvezőtlenül alakult a kárhányad. A másik pedig, hogy a kampány mára jórészt elvesztette jelentőségét: az autósok több mint fele
eleve nem érintett. Ők azok, akik 2010 óta autót váltottak, és így már év közben van az évfordulójuk.
Vagyis a biztosítók szemszögéből nézve a dolgot: már jelentős díjcsökkenéssel sem lehet érdemi ügyfélállományt szerezni.

Körülnézni azért érdemes lesz
Ugyanakkor szerinte elképzelhető, hogy - ha váltani nem is - tarifálni legalább annyian fognak, mint tavaly. Aki ugyanis tavalyhoz képest magasabb díjról kap értesítést, azt nagy valószínűséggel érdekelni fogja, hogy máshol esetleg kap-e kedvezőbb ajánlatot – tette hozzá.

Erre érdemes figyelni
Ha felmondjuk a kgfb-t, akkor az évforduló előtt legalább 30 nappal be kell érkeznie a biztosítóhoz a nyilatkozatunknak, mégpedig írásban, különben a biztosító nem fogadja el.

Év végén csak akkor válthat az autós kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, ha 2010 január 1-e előtt vásárolta az autóját. Ha ezután, akkor a váltás már az adásvétel évfordulójára esik. Egy évben csak egyszer lehet bejelenteni a biztosítóváltást, tavaly január elseje óta viszont a biztosítók évente akár többször is megváltoztathatják díjaikat. Az eredeti cikk itt olvasható

Vissza