Kötelező kalkulátorKötelező kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátor
4.9 - 30 szavazat

Hírek, aktualitások

Replica Hublot MP-09 Tourbillon Bi-Axis Watch
Replica Hublot MP-09 Tourbillon Bi-Axis Watch
Popular replica hublot big bang sang bleu limited edition
Copy hublot classic fusion ultra-thin watches
Classic fusion King Gold of Hublot which owns epitomise luxuries
Best Swiss Hublot Replica Watches 2017
Kötelező biztosítás 2020: kilistázzák a rossz sofőröketKötelező biztosítás 2020: kilistázzák a rossz sofőröket

Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják fel a biztosítók. A rossz sofőrök ajánlatát is kötelező befogadni a biztosítóknak, amelyek - érthetően - nem kapkodnak az ilyen ügyfelek után.


Kötelező biztosítás 2020: akár 100 ezer forintos átlagdíj jöhet

Az év elején 60 ezer forint fölé emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagos díja. Tavaly ilyenkor még 50 ezer forint alatt volt az éves díj. A nagycsaládok autóvásárlási kedvezménye is szerepet játszhat a növekedésben.


Történelmi csúcson a biztosítási díjbevételekTörténelmi csúcson a biztosítási díjbevételek

A kötelező gépjármű felelősségbiztosításokból érkező díjbevétel 173,6 milliárd forint volt, ami több, mint 22 milliárddal haladta meg az előző évi szintet.


Kötelező biztosítás, KGFB 2019

Nagyot drágulhat a kötelező biztosítás: a szakértők 10-15 százalékos díjemelésre számítanak. A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 140-150 ezer átszerződő gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.


Magasak a kgfb-díjak?Magasak a kgfb-díjak?

A biztosítók díjbevétele még nem érte el a 2007-es szintet, de a következő 10 évben a mai mintegy ezer milliárd forintos díjbevétel duplázódása várható.


Olcsóbbak lesznek a kötelező biztosítások?

Megszűnhet a baleseti adó jövőre. A kötelező biztosítás díja után fizetendő 30 százalékos adót 8 éve vezették be. A megszüntetése azonban nem feltétlenül jelent árcsökkenést, mert közben a biztosítási díjak is emelkedhetnek. Viszont elképzelhető, hogy nem, vagy csak minimális áremelés lesz.


Hogyan válasszunk kötelező biztosítást?

A biztosítók közötti választáskor kevesen foglalkoznak azzal, miben különbözik egy-egy biztosítás, pedig a plusz díjazásért köthető kiegészítő szolgáltatások biztosítónként változóak lehetnek és számos problémára megoldásként szolgálhatnak.


Kötelező biztosítás kalkulátor 2018: tovább drágul a biztosításKötelező biztosítás kalkulátor 2018: tovább drágul a biztosítás

A díjemelkedés folytódására, de mérséklődésére számíthatunk a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán - hangzott el Biztosítás 2018 konferenciánkon. A casco még inkább versenyző termék, mint a kötelező biztosítás, de a 15%-os biztosítási adó miatt ez a termék szinte sehol sem nyereséges a biztosítóknak.


KGFB: legyünk körültekintőek a váltáskorKGFB: legyünk körültekintőek a váltáskor

A biztosítók legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 50 nappal kötelesek írásban tájékoztatni ügyfeleiket a következő egy évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) díjakról.


A durva drágulások mellett díjcsökkenés is van a kötelező biztosításoknálA durva drágulások mellett díjcsökkenés is van a kötelező biztosításoknál

Miközben a hírek rekordmértékű drágulásról szólnak, konkrét kalkulációink alapján a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjak nagyot nőttek, jelentősen csökkentek, sőt változatlanul is maradtak. Mindezt egyszerre, persze biztosítónként eltérő módon.


Folyamatosan drágul a kötelező biztosításFolyamatosan drágul a kötelező biztosítás

Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során.


Kötelező biztosítás: érdemes figyelni a kedvezményekreKötelező biztosítás: érdemes figyelni a kedvezményekre

A jogszabályban rögzítetteknek megfelelően a piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat. A 13 piaci szereplő közül 12 társaság új díjat hirdetett meg január elsejétől, egy társaság továbbra is a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől.


Kötelező biztosítás 2018, KGFB 2018Kötelező biztosítás 2018, KGFB 2018

Az év végi kampány egyre inkább veszít jelentőségéből. Várhatóan tehát nem befolyásolja a kampány lefolyását, ha az online szerződések bevezetéséről szóló törvényjavaslat elfogadásával nem lesz szükség kézzel aláírt példány beküldésére az ilyen szerződéseknél - írja az MTI.


Mit térít a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?Mit térít a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?

Ha a javítási költségek meghaladják a pótlás költségeit, a biztosítók totálkárossá nyilvánítják a gépjárművet - idézi Hangyási István, a Mabisz Gépjármű Kárrendezési Bizottság elnöke Világgazdaságnak adott interjúját az MTI.


Kötelező biztosítás: robogóra is kötelező a kgfb!Kötelező biztosítás: robogóra is kötelező a kgfb!

Sokan nem tudják, hogy a segédmotoros kerékpárokra is kötelező kgfb-t kötni, ha részt vesznek a közúti közlekedésben.


Emelkedett a kötelező biztosítás ára 2017-benEmelkedett a kötelező biztosítás ára 2017-ben

Az első fél évben 8,5 százalékkal 34 500 forintra nőtt a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak (kgfb) átlagdíja a tavaly első félévi szinthez képest.


Kötelező biztosítás 2017, KGFB 2017: igazolni kell a biztosítás meglététKötelező biztosítás 2017, KGFB 2017: igazolni kell a biztosítás meglétét

Az MNB folyamatosan vizsgálja a biztosítók friss és meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifái meghirdetésének és alkalmazásának jogszerűségét.


Kötelező 2017: drágult a kötelező biztosításKötelező 2017: drágult a kötelező biztosítás

2016 harmadik negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves átlagdíja 32 000 forint körül volt, ami 21 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért 26 400 forintos összeget.


Kötelező biztosítás 2016: ne felejtse el befizetni a kötelező díját!Kötelező biztosítás 2016: ne felejtse el befizetni a kötelező díját!

A szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29-ig rendeznie kell a díjrészletet annak, akinek év végi évfordulós a biztosítása – írta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).


Kötelező biztosítás 2016: Jön a kötelezőkampányKötelező biztosítás 2016: Jön a kötelezőkampány

Legkésőbb november 2-án hirdetik meg új kötelező gépjármű-felelősségbiztosításaik díjait a biztosítók, ha terveznek egyáltalán díjváltoztatást. A tarifák elsősorban azok számára lesznek érdekesek, akik még 2010 előtt vásárolták gépjárművüket.


Kötelező biztosítás 2016: a legtöbb autósnak emelkedni fog a tarifájaKötelező biztosítás 2016: a legtöbb autósnak emelkedni fog a tarifája

Nagyon durván megdrágult a kgfb Magyaroroszágon az utóbbi időben, írja a Világgazdaság. A Netrisk indexe szerint már 28 ezer forintos átlagos éves díj körül járunk itthon.


Kötelező biztosítás 2015: folyamatosan drágul a kgfb

Az idei első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, elsősorban a középkategóriás autók kötelezőjének díja emelkedett.


Drágult a kötelező gépjármű-biztosításDrágult a kötelező gépjármű-biztosítás

Idén már 25-30 százalékkal emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díja, júniusban személyautóknál már 26 ezer forint fölött járt az átlagdíj - írja a Világgazdaság.


Kötelező biztosítás: folytatódik a drágulásKötelező biztosítás: folytatódik a drágulás

Míg az év első napján átlagosan 22 566 forintért lehetett éves kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) kötni, addig március végére az átlagdíj 25 123 forintra emelkedett. A növekedés jóval magasabb az egy évvel korábbinál, a múlt év elején még 20 105 forintos éves átlagdíj tavaly március végére még csak 21 002 forintra emelkedett.


A KGFB törvény módosítását javasolja a Magyar Autóklub

A Magyar Autóklub a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény módosítását javasolja, mert egyrészt a gazdasági totálkár fogalommeghatározása nincs összhangban a kgfb-ben és a Polgári törvénykönyvben (Ptk), másrészt versenyjogilag aggályosak a szabályok


KGFB 2015: Drágulhat a kampányra a kötelező biztosítás

A gépjárműfelelősség-biztosítás kampánya mint minden évben, idén is november elsején kezdődik. A különbség annyi, hogy évről-évre egyre kevesebb autós érintett benne. Mert sokuknak már év közben van az évfordulójuk.


Drágul a kötelező biztosítás 2015-reDrágul a kötelező biztosítás 2015-re

Másfél év alatt 13 százalékkal nőtt az autók kötelező felelősség biztosítása. Továbbra is átlagosan másfélszern drágábban köthetnek kötelezőt azok, akik autóvásárlás miatt azonnal kénytelenek kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötni, mint azok, akik szerződésük évfordulóján döntenek arról, maradnak-e jelenlegi biztosítójuknál, vagy máshová szerződnek.


Kötelező biztosítás: ezek a kérdések Önt is érinthetik biztosításával kapcsolatban

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás témaköre mellett egyetlen autós sem mehet el, hiszen miként nevéből is adódik, annak megkötésére mindenképpen ügyelni kell. Az alapvető tudnivalókon túl azonban rendszeresen felmerülnek olyan kérdések, melyek az autó biztosítását érintik.


KGFB 2014: Ismét drágább lett

A kampányban még alig 12 ezer forint volt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja, azóta viszont ismét 20 ezer forint körüli átlagos tarifával kötnek szerződést az ügyfelek – derül ki a Netrisk kgfb-indexéből.


Kötelező biztosítás 2014: ne hagyja az utolsó napra

Aki másik biztosítónál akarja megkötni a jövő évre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), annak a meglévő biztosítását december 1-jéig kell felmondani, de ez a nap az idén vasárnapra esik.


Kötelező biztosítás 2014: nőnek a kötelező biztosítás díjaiKötelező biztosítás 2014: nőnek a kötelező biztosítás díjai

Akár 1,5 millió autós is díjemeléssel kell számoljon a ma hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján, tájékoztatta az MTI-t a tarifákat elsőként elemző egyik alkuszi portál.


Kötelező felelősségbiztosítás 2014: gyökeresen megváltozhat a biztosítási ügyintézés

Jelenleg Magyarországon a kárt okozó fél biztosítójánál kell elintézni a kötelező felelősségbiztosítás (kgfb) alapján járó kifizetést, de ennél ügyfélbarátabb a saját biztosítós - direkt - megoldás. Az e mellett és ellen szóló érveket vette sorra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján közzétett konzultációs anyagában.


Kötelező biztosítás 2013: év közben éri meg igazán váltaniKötelező biztosítás 2013: év közben éri meg igazán váltani

Míg év végén minden negyedik, év közben csupán minden nyolcadik arra jogosult autós cseréli le a kötelező biztosítását. Pedig ilyenkor éri meg igazán váltani!


Autópálya matrica vásárlás

Magyarországi autópálya matricáját kényelmesen megvásárolhatja honlapunkon keresztül is, regisztráció nélkül.


Áll a bál a kgfb-évforduló körül

Több tízezer autós kapott értesítést az elmúlt hetekben, hogy nem sikerült lekérdezni a kártörténeti nyilvántartó rendszerből az adataikat – írja a Világgazdaság. Ők a bónuszukat a csúszás miatt nem veszíthetik el, a baleseti adót valamilyen okból elmulasztók viszont sokat bukhatnak.


Kötelező biztosítás kalkulátor 2012Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

Számolja ki kötelező biztosításának összegét Kötelező biztosítás 2012 kalkulátorral.


Kgfb-kampány: harmadával zuhant a casco ára

Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban. A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint.


Kötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítókKötelező biztosítás 2012: lenyomták áraikat a biztosítók

Hétfőtől indul a kgfb-kampány, a biztosítók között komoly verseny kezdődhet. Vasárnap tették közzé a hazai biztosítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás jövő évre vonatkozó díjait.


Marad a vasárnapi kgfb-díjhirdetés

Könyvméretű lesz a jövő vasárnapi Bors: több, mint 120 oldalon ott jelennek meg a kgfb-díjtarifák.


Megjelenik a kgfb-piacon a CIG PannóniaMegjelenik a kgfb-piacon a CIG Pannónia

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek (EMABIT), hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) is végezzen, így új szereplő jelenik meg a kgfb-piacon, október végéig a CIG is kötelező biztosítási tarifát hirdethet.


A biztosítók meghirdetik díjaikat, aztán az adó 30 százalékával emelikA biztosítók meghirdetik díjaikat, aztán az adó 30 százalékával emelik

A biztosítónak akkor is meg kell fizetnie a baleseti adót, ha a beszedését elmulasztotta, és akkor is a teljes összeget kell befizetnie, ha az ügyfél ennél kevesebbet fizetett.


Kötelező biztosítás 2012: 30%-os baleseti adót vetne ki a kormányKötelező biztosítás 2012: 30%-os baleseti adót vetne ki a kormány

A kgfb-díj 30 százaléka lenne a baleseti adó, az autós terhelné, de a biztosító felelőssége lenne beszedni.


KGFB 2012: drágulhat az autók kötelező biztosítása

A baleseti adó részletei még nem ismertek, de elképzelhető, hogy áfát vetnek ki a szerződésekre.


Alacsonyak a kgfb-díjak, jöhet a drágulás?

Évek óta tart a kgfb-díjak zuhanása. A hazai ár érzékeny piacon agresszív árstratégiával hirtelen sikereket lehet elérni, azonban hosszú távon akár az egész szektort válságba sodorhatja.


Nem marad sokáig az olcsó kötelező biztosításNem marad sokáig az olcsó kötelező biztosítás

Akár harminc százalékkal is csökkent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagdíja, így az elmúlt évekhez viszonyítva a díjbevétel is számottevően alacsonyabb lesz - írja a Magyar Hírlap. Az alacsony árszint a biztosítók szerint ugyanakkor nem sokáig tartható fenn.


Kötelező biztosítás 2012: tudnivalók és határidőkKötelező biztosítás 2012: tudnivalók és határidők

Minden üzembentartónak kötelező betartania a kötelező biztosításhoz tar határidőket. Ezeket a határidőket a kötelező biztosítás megkötése, felmondása és díjainak kifizetése határozza meg.


KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül KGFB 2012: kevés autós vált kötelező biztosítást a kampányon kívül

Az első félévben 280 ezer autós válthatott volna biztosítót, de csak alig negyedük tette ezt.


Kgfb 2012: érdemes figyelni a fordulóra

Az első fél évben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítóknál azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról – derül ki a Netrisk elemzéséből.


Kötelező biztosítás váltás 2012: megáll a díjcsökkenés vagy folytatódik tovább?

A biztosítók egyértelműen a KGFB díj csökkentése mellett állnak, eltérés csak a mértékben van. Az Astra egy, a KH kétszámjegyű csökkentést is reálisnak tart, mivel hatalmas a kötelező kárráfordítás visszaesése a 2011-es évben. A 2012-es évi KGFB váltás kapcsán, megint rekord közeli kötelező biztosítás kalkulátor váltás lehet. Hasznos tipp Önnek: 'Kötelező biztosítás kalkulátor 2012' itt a honlapunkon elérhető lesz 2011.11.01.-től


Casco: mehet önrész nélkül is, csak vigyék

A casco-biztosítások is beszállhatnak az árversenybe, már önrész nélkül is köthetünk biztosítást, a kártérítés összege azonban nem valami magas így.


KGFB 2012: Milliárdokat hagynak az autósok a biztosítók zsebében

Az idei első félévben több mint 2 milliárd forintot hagytak a biztosítók zsebében azok az autósok, akik megfeledkeztek kötelező biztosításuk évfordulójáról.


Ezért ilyen alacsonyak a kötelező biztosítások tarifái

Az idei kötelezőkampányban több biztosító is jelentősen csökkentette a tarifáit, ez azonban korántsem jelenti, hogy az önköltségi árakhoz közelítenének a tarifák - a K&H Biztosító vezérigazgatója szerint.


Kgfb 2011: Utolsó hetéhez érkezett az idei kampány

Az idei kampány során 18 ezer forintra csökkent a kötelező biztosítások áltagos díja, míg a casco 35 ezer forinttal lett olcsóbb. Háromezer forintos díjkülönbségért már sokan megmozdulnak, 10 ezer forintos spórolásért pedig már alig akad olyan autós, aki ne váltana.


KGFB 2011: Szombaton megismerhetjük az új kgfb-díjakat

Szombaton ismerhetjük meg a biztosítók 2011-re meghirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáit. A négymillió autós kegyéért versenybe szálló tizennégy biztosító egyelőre féltve őrzi titkait, ám a piacot figyelő szakértők számára már most jó eséllyel megbecsülhető az egyes szereplők várható stratégiája.


Kgfb 2011: többen kötnek neten

Az internetpenetráció mértéke 52% a magyar lakosság körében, és ennek emelkedésével az ügyfélcsatornák is átrendeződnek.Az online költséghatékony csatorna. Adataink szerint az interneten KGFB-t kötő ügyfeleink 91%-át egyértelműen az ár befolyásolja


KGFB változás 2011: tízből négy autósnak nincs információja

A rövidesen beköszöntő KGFB-kampány előtt tízből négy autósnak nincs információja arról, hogy 2010-től más szabályok szerint köthetik meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. A BellResearch a KGFB-kötési és biztosítóválasztási preferenciákat elemezte.


Kötelező biztosítás 2011: teljesítmény a hengerűrtartalom helyett

2011. január 1-jétől nem a hengerűrtartalom (cm3), hanem a motorteljesítmény (kW) alapján kategorizálják a személyautókat és a motorkerékpárokat a biztosítók.


A casco díjak csökkenésére számítanak a hazai biztosítók

A hazai újautó-piac jelentős visszaesése stratégiájuk átgondolására késztette a cascoértékesítéssel foglalkozó biztosítókat. Az újautó-piac visszaesése és a díjak csökkenése hosszabb távon átrendezheti a piacot, az árak mérséklése azonban önmagában nem elég a kereslet felpezsdítéséhez.


Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás 2011: új szereplővel bővül a kgfb piac

A román Astra nevű biztosító magyar fióktelepe új szereplőként jelenik meg az október végi tarifahirdetéskor a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) piacon.


Kötelező biztosítás 2011 - 2 millió autós válthat biztosítót

Akár 2 millió autós is biztosítót válthat az idei kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban. Felerősödhet a váltási kedv amiatt, hogy a járművek besorolásának alapja megváltozott, ami sok autót érint.


Totálkáros lett hitelre vásárolt autója? Van megoldás.

A vételár-biztosítás egy olyan kiegészítő biztosítás, ami a casco mellett lehetővé teszi az autósnak, hogy a kártérítés összegéből új autót vásárolhasson. Megtéríti ugyanis a káridőpontban számított érték és az eredeti vételár különbözetét.


KGFB 2011: köbcenti helyett kilowatt alapján

Az idei módosítások folytatásaként 2011 január elsejével újra változik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályozása. Szakértők szerint emiatt minden korábbinál többen válthatnak biztosítót.


Népszerű az online biztosítás

A nyár közeledtével egyre szélsőségesebbé váló időjárás következményeként, a viharok, jégverések gyakoriságával együtt megemelkedik a lakásbiztosításokat érintő ún. meteorológiai káresemények száma is.


Hosszabb a kárrendezés, ha külföldi rendszámú autó okozta a kárt

Magyarország útjain egyre több a külföldi rendszámú, de magyar állampolgár által vezetett autó. Az első hullámban érkező szlovák rendszámú járművek áradata után megjelentek a német, osztrák és ukrán rendszámú kocsik, de már tengeren túli rendszámok is feltűnnek.


A repedt szélvédőt nem fedezi a kötelező biztosítás

A szélvédőn keletkezett kisebb repedéseket a lehető leggyorsabban javíttassák meg, csak így kerülhetik el, hogy később a keletkezett kárért önrészt fizessenek.


Kgfb - Mi történik, ha csődbe megy a biztosító?

Szerdán a Vám- és Pénzügyőrség lezárta a nyomozást a MÁV ÁBE ügyében. A vizsgálat szerint összesen több mint 1 milliárdot sikkasztottak el a biztosítótól. Sikkasztás, pénzmosás és hűtlen kezelés miatt eljárás indul az Intéző Bizottság elnöke ellen.


Április 1-től hatályos a kgfb-törvény módosítása

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) törvényt idei egyetlen ülésszakán úgy módosította a parlament, hogy a biztosítónak kötelező műszaki vizsgára kell küldenie a járművet, ha az üzembentartó nem ad nyilatkozatot arról, hogy a kárfelvétel befejeztét követő 8 napon belül helyreállíttatja azt. A módosítás 2010. április elsején lép hatályba.


Lakásbiztosítás: A lakásbiztosítók vihar- és vízkárra fizetik ki a legtöbbet

Tavaly a lakásokat ért károk 87 százalékát tették ki a vihar- és vízkárok, míg a betörésből származóak 5 százalékra rúgtak - tájékoztatta az Aegondirekt internetes biztosító az MTI-t szerdán saját, mintegy 100 ezer kárt elemző statisztikájának adatairól.


Kötelező biztosítás 2013Kötelező biztosítás 2013

Kötelező biztosítás díjszámítás gyorsan a kötelező biztosítási kalkulátor segítségével. Megtlaálja a biztosítók ajánlatai egy helyen! Kényelmes és gyors online biztosítás kötés.